27 Kasım 2010 Cumartesi

TUZLU PASTA


             TUZLU PASTA
MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşak bir kıvamda olması lazım)
1 su bardağı sıvı  yağ
2 yemek kaşığı  sirke
yarım yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Ve alabildiğince un
YAPILIŞI
Sıvı yağ, margarin ve suyu iyice karıştırın .Sonra tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyin.Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak kıvama gelecek şekilde un ekleyin.Yumurta kokmamasını istiyorsanız yumurtanın beyazını üzerine sürün ve beyaz susumla süsleyin.Fırınınız hızlı pişiriyorsa 180 derecede eğer yavaş pişiriyorsa 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. AFİYET OLSUN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder